داده های بالینی اثرات سیر بر روی بدن انسان
اثرات سیر در انسان
یک کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده دوسوکور اثرات سیر را بر شمارش کاندیدا واژن در نیمه دوم چرخه قاعدگی در ۶۳ زن بدون علامت کلونیزه شده با گونههای کاندیدا ارزیابی کرد. زنان با ۲.۱ گرم در روز پودر سیر (۱۹.۲ گرم در روز آلیسین) یا دارونما به مدت ۱۴ روز تحت درمان قرار گرفتند. روند مثبتی وجود داشت که نشان میداد زنان بیشتری در گروه سیر بهبود علائم واژینیت را گزارش کردند، اما تفاوت آماری معنیداری در موارد کاندیدیاز ولوواژینال مشاهده نشد.
عوارض جانبی بیشتر، عمدتاً علائم گوارشی مانند درد معده و حالت تهوع، در گروه سیر گزارش شد.
گزارش یک مورد، خانم ۲۵ ساله ای را با عفونت واژن ناشی از اورهاپلاسما توصیف می کند. که با آنتی بیوتیک درمان نشد. به توصیه یکی از اعضای خانواده، او یک حبه سیر را برش داد و برای یک دوز آن را به صورت واژینال وارد کرد. متخصص زنان او گزارش داد که عفونت چند روز بعد درمان شد.
در یک مرور سیستماتیک کاکرین از دادههای کارآزماییهای تصادفیسازی و کنترلشده که سیر را با دارونما برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی مقایسه میکرد، تنها یک مطالعه ۱۲ هفتهای (N=146) بهعنوان معیارهای ورود شناسایی شد. نتایج نشان داد که دوره های سرماخوردگی و روزهای بیماری با سیر در مقایسه با دارونما به طور قابل توجهی کمتر است، اما زمان بهبودی مشابهی بین دو گروه گزارش شده است. داوران نتوانستند بر اساس شواهد یک مطالعه نتیجهگیری محکمی بگیرند.
مطالعات بالینی محدودی که اثرات سیر را در فیبروز کیستیک ارزیابی میکنند، هیچ تأثیری بر عفونت سودوموناس آئروژینوزا یا بر عملکرد ریوی نشان ندادند.
در مطالعه ای روی ۶۰ کودک ۹ تا ۱۲ ساله، دهانشویه ۲.۵ درصدی عصاره سیر (۱۰ میلی لیتر) که هر شب به مدت ۱۵ روز استفاده شد، تعداد استرپتوکوک موتانس بزاق را کاهش داد و از ایجاد پلاک جلوگیری کرد. اثرات مشابه با دهانشویه های حاوی کلرهگزیدین گلوکونات یا یک ماده طبیعی دیگر، تریفالا بود.
در حالی که کلرهگزیدین به دلیل عملکرد فعال و غیرفعال بهتر بر روی S. mutans بزاق دهانشویه برتر در نظر گرفته شد، نویسندگان به این نتیجه رسیدند که دهانشویه سیر گزینه خوبی برای جایگزین طبیعی است. مطالعات بیشتری مورد نیاز است.
بر اساس دادههای ۴۵۲۱ شرکتکننده سالم که در ۲۰ کارآزمایی تصادفیسازی و کنترلشده (از جمله ۱ مطالعه با عصاره سیر کهنهشده) ثبتنام کردند، متاآنالیزها نشان داد که مکملهای حاوی فلاونوئید در مقایسه با گروه شاهد با یک بیماری حاد تنفسی در پیشگیری از عفونتهای حاد تنفسی (ARTIs) ایمن و مؤثر هستند.
خطر نسبی (RR) 0.81 (95% فاصله اطمینان (CI)، ۰.۷۴ تا ۰.۸۹؛ P<0.001) و ناهمگنی کم. کاهش میانگین روزهای بیماری ARTI نیز با مکملها مشاهده شد. با این حال، ناهمگونی معنیدار بود (تفاوت میانگین وزنی [WMD]، ۰.۵۶-؛ ۹۵% فاصله اطمینان (CI)، ۱.۰۴- تا ۰.۰۸-؛ P=0.021). در تجزیه و تحلیل زیرگروه، اهمیت میانگین روزهای بیماری ARTI با مخلوطهای فلاونوئیدی (همانطور که با محصولات عصاره سیر کهنه شده مشاهده شد) حفظ شد، اما با استفاده از فلاونوئیدهای منفرد (به عنوان مثال، کورستین، کاتچین) حفظ شد. نتایج تلفیقی از ۱۶ کارآزمایی نشان داد که واکنشهای نامطلوب در گروههای مکمل فلاونوئید نسبت به گروه کنترل افزایش نیافته است.
طب سنتی شمیم دارای مجوز تولید داروهای گیاهی و اسانس های طبیعی می باشند. که شاهد این ادعا عزیزانی هستند که با اعتماد به طب سنتی ایرانی روند درمانی خود را انجام دادند.